Protokoll från styrelsemöte i Stockholm den 18 maj 2001

Närvarande:
Mats Qviberg MQV
Lars Persson LPE
Åsa Andersson ÅAN
Owe Lindström OLI
Mari Ryman MRY
Johan Dieden JDI
Håkan Isaksson HIS
Anna-Lena Högström ALH
Stefan Åstrand SÅS
Bengt Jungerfelt BJU
Björn Gustafsson BGU

Frånvarande:
Micke Melander MME

§ 1 Öppnande av möte

MQV öppnade mötet och hälsade alla välkomna, i synnerhet Jan Kamras och Peter Ventura. Den senare deltog endast till och med §4

§ 2 Justering av föregående protokoll

Föregående protokoll godkändes.

§ 3 Fastställande av dagordning

Dagordningen godkändes med tillägg av några övriga frågor.

§ 4 Svenska Bridgeförlaget

Jannersten förlag AB har sedan det förra styrelsemötet utnyttjat sin option och köpt Svenska Bridgeförlaget AB (SBAB). Till VD har Peter Ventura utsetts, och han medverkade under dagens möte för att presentera ett förslag till samarbete mellan SBF och SBAB.

Som ett alternativ till detta presenterade LPE ett danskt förslag till ett nordiskt Bridgeförlag, där verksamheten skulle administreras av Danmarks Bridgeförbund, men ägas av de nordiska länderna i förening.

Styrelsen bedömde att man dels behövde mera betänketid, dels att beslutsunderlaget var otillräckligt, och gav BGU i uppdrag att i samarbete med berörda parter ta fram mera detaljerade beskrivningar.

§ 5 Kommittéernas rapporter

Informations- och Marknadsföringskommittén: ALH
ALH informerade att hon efter mötet skulle träffa Bjarne Stub-Hansen för att ta över alla kommitténs handlingar. Som ledamöter i kommittén ingår Micke Melander och Peter Ventura.

Klubb- och Medlemskommittén: ÅAN
Protokollet från senaste kommittémötet utdelades (bifogas). ÅAN vill gärna understryka att den tidning, som specialgjorts för välkomstpaketen, nu var klar och tryckt i 25.000 exemplar.

Tävlingskommittén: SÅS

Tävlingsbestämmelser, regler och serieindelning för allsvenskan samt tävlingskalendern för 2001-2002 har färdigställts och lagts ut på nätet.

Uttagningskommittén: JDI

JDI utdelade en skriftlig rapport (bifogas).

Utbildningskommittén: HIS
Ett kommittémöte kommer att hållas under JNM i Trelleborg i slutet av juni. Anders Wirgren fortsätter sitt arbete att integrera hela kursmaterialet.

Mästarpoängkommittén. BJU

Kommande års guldtävlingar har utsetts vid sammanträde den 6 maj. MPK vill att klubbarnas silvertävling på våren skall kallas Aprilsilver i stället för Vårsilver.

Styrelsen ansåg att Aprilsilver var ett utmärkt namn, men att reglerna borde vara desamma som vid Oktobersilver. BJU hänvisade till det nordiska samarbetet, men BGU åtog sig att kontakta Ib Lundby i ärendet.

§ 6 Lagkommissionen BGU

Beslöts att ändra instruktionen för LK, så att endast formella fel kan överklagas till LK från brons- och silvertävlingar, och att LK har jour under alla guldtävlingar. Detta skall beskrivas ingående av BGU och bifogas protokollet.

§ 7 Disciplinnämnden OLI

Två fall har avgjorts, båda med 2 månaders avstängning som påföljd.

§ 8 Aktuella ärenden

SM-vecka på våren

MRY hade sammanställt resultatet av enkäten till semifinalisterna i SM-Lag . Beslöts att tills vidare bordlägga frågan och i vart fall låta nästa års SM-Lag spelas på samma sätt som i år.

RF-satsning lägesrapport (JDI och BGU)

Konstaterades att RF-satsningen lett till ett fruktbart samarbete med idrotten och att nätverk skapats inom såväl bridgedistrikten som inom deras motsvarigheter inom SISU.

Pensionärsprojektet

TWI arbetar som bäst med att ta fram en detaljerad projektplan.

EM-Lag 2003

EBL hade bett MME att utreda möjligheterna att arrangera EM-Lag i Sverige år 2003. Göran Gjerling hade sonderat läget i Malmö och blivit mycket väl bemött av såväl staden som eventuella sponsorer.

Styrelsen bedömde dock att en noggrann ekonomisk kalkyl måste göras, eventuellt i samarbete med arrangörerna av årets tävling, och om EBL kräver ett svar redan i samband med denna tävling, måste vi tacka nej.

Budget 2002-2003

Erik Rydén hade tagit fram ett förslag till budget. Efter en diskussion godkändes budgeten, men en budget för 2003-2004 måste också tas fram inför riksstämman.


§ 9 Konsulenterna

BGU rapporterade om utbildningshelgen i Södertälje, där alla fyra konsulenterna deltagit.

§ 10 Kansli - info

BGU rapporterade att Margareta Walldin går i pension den 31 maj, men att hon vid behov kommer att hjälpa till på kansliet. Styrelsen bad BGU framföra en hälsning och ett tack till Margareta.

§ 11 Övriga frågor

MME:s lön
BGU fick i uppdrag att omförhandla MME:s anställningsavtal, helst så att övertidsersättning inte längre ingår.

Ny kommittésammansättning
BGU hade på styrelsens uppdrag och i samråd med valberedningen tagit fram en ny och förenklad kommittésammansättning. Då ingår endast kommittéerna;
Medlemmar
Tävlingar
Ekonomi och kansli
En stor del av arbetet inom dessa kommittéer skall kunna skötas i projektform eller på annat sätt delegeras.

EM-fonden
Beslöts att resebidragen skall betraktas som priser till fyra spelare och inte till två par. De som vinner ett pris, skall alltså kunna spela EM med en annan partner, men ändå få sitt resebidrag.

Regler för tillåtna system
Beslöts att officiellt utse Daniel Auby som förvaltare av regelverket med BGU som stöd och bollplank.

Samarbete med e-bridge
SBF hade erbjudits att på royaltybasis samarbeta med e-bridge, som bland annat erbjuder onlinespel på nätet. Styrelsen beslöt att endast acceptera fasta priser för annonser i tidningen eller banners på hemsidan.

Juniorveckan
MRY presenterade arbetet med en juniorvecka i juli. Hon beräknade att projektet behövde ett bidrag på 48.000 kronor för att gå runt ekonomiskt. Eftersom man förväntar sig ett stöd på 15.000 kronor från Eric Jannerstens Minnesfond, beslöt styrelsen att SBF bidrar med 33.000.

NBU
BGU rapporterade att norrmännen äntligen presenterat bokslut för 1999 och 2000. Däremot har SBF ännu inte fått kassan översänd.

§12 Skrivelser

Inga skrivelser

§ 13 Avslutning

MQV avslutade mötet och tackade för visat intresse. Nästa möte blir den 7-8 september i Västra Karup. Till dess skall alla verksamhetsberättelser och verksamhetsplaner vara klara.

Vid protokollet Justeras

Björn Gustafsson Mats Qviberg